Slide background

Kinderbekkenfysiotherapie

Niet alleen bij bedplassen

kinderbekkenfysiotherapie 

Wat is kinderbekkenfysiotherapie?

Kinderbekkenfysiotherapie is gespecialiseerde fysiotherapie in het gebied van buik, bekken en bekkenbodem bij kinderen. De kinderbekken-fysiotherapeut is opgeleid om het kind op speelse wijze te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe het kind daarover controle kan krijgen.

Als bedplassen een probleem geworden is

Ook bij bedplassen zal de kinderbekkenfysiotherapeut samen met het kind werken aan een goede bekkenbodemfunctie, voordat er gewerkt kan worden aan het op tijd wakker worden.

Heeft uw kind (bedplas-)klachten?
Er is wat aan de doen!


Motorisch bewegingsprobleem bij uw kind

Bij sommige kinderen is sprake van een bewegingsprobleem. Als kinderfysiotherapeut begeleiden wij kinderen met motorische problemen. Doel is hen zo optimaal mogelijk te laten bewegen en te ontwikkelen.

Benaderingswijze gericht op het kind

Kinderen vragen om een eigen benaderingswijze. Veel meer dan bij volwassenen is sprake van een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Tijdens de kinderfysiotherapeutische behandeling speelt dit dan ook een belangrijke rol.    

Lees meer over onderzoek en behandeling bij kinderbekkenfysiotherapie >>

Herkent u bovenstaande problemen bij uw kind? Neem dan contact op met uw huisarts of kinderarts of met onze kinderbekken- fysiotherapeut: Ria Cornelisse (via onze receptie).