Skip to main content

Handtherapie

Handtherapie Hand- & polsklachten

Handen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks functioneren. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, te sporten en om onszelf en elkaar te verzorgen (dagelijkse activiteiten). We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen ons belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Dit maakt dat onze handen een uniek onderdeel zijn van onszelf. 
Klachten aan hand en/of pols kunnen ontstaan na een trauma (bijvoorbeeld een val of verwonding), maar ook overbelasting door bijvoorbeeld het maken van vaak dezelfde bewegingen of artrose (slijtage). Dit kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Hierdoor komt het vaak voor dat mensen door hun klachten beperkt zijn in de uitvoering van hun werk, huishouden of zelfverzorging, waardoor deze klachten bijzonder hinderlijk zijn.

Enkele bekende hand/polsklachten zijn:
  • Duimatrose 
  • Quervain
  • Carpaal tunnelsyndroom (zenuwbeknelling in de pols)
  • Ziekte van Dupuytren, ook wel koetsiershand genoemd.
  • Triggerfinger (haperende vinger)

Handtherapie bestaat voornamelijk uit het aanmeten van braces, spalken en oefentherapie gericht op functionele training. Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten.

De handtherapeut zal samen met u bekijken wat er nodig is om uw hand/pols zo goed mogelijk te laten genezen. Daarnaast leert u de hand/pols opnieuw te gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden thuis en op uw werk weer kunt doen. 

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en ergotherapie. We werken dan ook nauw samen met JIPA ergotherapie om u zo goed mogelijk te kunnen helpen en van de beste expertise te voorzien (JIPA bevindt zich binnen ons gezondheidscentrum).

Voor handtherapie kunt u in de praktijk terecht bij onze gespecialiseerde handtherapeut/fysiotherapeut Kim Soudad. 

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neemt u dan contact met ons op.