Slide background

Praktijk de Valuwe beoordeeld met een 9,2

Elk jaar worden fysiotherapiepraktijken beoordeeld door patiënten door middel van een patiëntenenquete. Dit onderzoek wordt gedaan door o.a. Qualiview.

In 2020 hebben we weer een goede beoordeling gekregen van onze patiënten, nl een 9,2 (waarde tussen 1 en 10). certificaat_2021.pdf

We willen dan ook alle patiënten bedanken die mee hebben gedaan aan deze enquete en zijn natuurlijk supertrots op dit behaalde resultaat!  

Revalidatie na Corona

Corona Revalidatie 

Heeft u klachten door het coronavirus (COVID-19) en/of bent u herstellende nadat u in het ziekenhuis heeft gelegen? Bij Fysiotherapie de Valuwe kunt u revalideren en door een gespecialiseerde fysiotherapeut behandeld worden.

Ongeveer 20% van de patiënten met het Coronavirus (COVID-19) heeft ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij respectievelijk ziekenhuisopname of een Intensive Care (IC) opname noodzakelijk is (RIVM, 2020). Gehospitaliseerde patiënten met het Coronavirus ondervinden wisselende klachten, met name ademhalingsproblemen, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute als in de herstelfase.

Veel voorkomende klachten na ontslag uit het ziekenhuis zijn:

 • Pijn
 • Verminderde longfunctie
 • Algemene vermoeidheid
 • Ondervoeding
 • Spierzwakte
 • Problematiek in het dagelijkse functioneren
 • Angst en depressie
 • Post-traumatisch stress syndroom (PTSS)
 • Cognitieve stoornissen 
  – (plannen, organiseren, denken, etc)

Door het grote scala aan klachten, is het belangrijk om met andere disciplines samen te werken. Onze praktijk werkt daarom samen met andere disciplines  te weten een psychosomatisch fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist, om u optimaal te kunnen helpen. Wij hebben korte lijnen met deze disciplines en is er daardoor goed overleg mogelijk.

Dit multidisciplinaire advies wordt ook aangeraden door het REACH netwerk, volgens welke richtlijnen we werken. We zijn dan ook goed op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten en werken volgens de geadviseerde behandelmethodes opgesteld door het REACH netwerk.

Zodoende kunnen we voor u een programma op maat maken.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze praktijk per telefoon 0485 318080 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hooikoorts behandelen met curetape

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts
Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

In onze praktijk kunt u een afspraak maken voor deze behandeling.

hooikoorts-poster-fysiotape.pdf

Richtlijnen binnen onze praktijk mbt Corona

 

De fysiotherapeut en patiënt hoeven tijdens de behandeling van patiënten geen gebruik meer te maken van mondmaskers.

U mag zelf uiteraard wel een mondkapje dragen en als u het op prijs stelt zal de fysiotherapeut een mondkapje gebruiken.

Wij vragen u om thuis te blijven wanneer:

- u de volgende (milde) symptomen hebt:  neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celsius)

- u in de afgelopen  24 uur klachten (Corona symptomen) hebt gehad

- huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten

- bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen Corona is vastgesteld

Bij twijfel neem contact op met de praktijk voor overleg.

In de praktijk gelden de volgende regels:

 • Desinfecteer uw handen bij de ingang (handgel).
 • Neem zelf een handdoek mee en kom liefst omgekleed naar de praktijk indien u traint in de oefenzaal
 • Ga liefst thuis naar het toilet
 • Ga na de behandeling direct naar huis

Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op via 0485 318080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stefanie Hubertus heeft haar Masteropleiding afgerond

Onlangs slaagde collega fysiotherapeut Stefanie Hubertus, die zich eerder specialiseerde in de Geriatrie, voor de masteropleiding Neurorevalidatie en Innovatie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Nijmegen.
Met het succes doorlopen van deze 2-jarige masteropleiding zijn wij in staat kritischer te kijken, te meten en te beoordelen en vernieuwingen daadwerkelijk door te voeren in onze praktijk.
Samen met haar collega Aafke van den Berg, fysiotherapeut en tevens master Revalidatiewetenschappen bij neurologische aandoeningen en master in de geestelijke gezondheidszorg,  verzorgt ze de Geriatrie specialisatie binnen onze praktijk. Daarmee werken wij aan nog meer kwaliteit van behandelingen en sneller herstel bij de (geriatrie)patiënten. 
Concreet betekent dit een nog betere behandeling!