Slide background

Revalidatie na Corona

Corona Revalidatie 

Heeft u klachten door het coronavirus (COVID-19) en/of bent u herstellende nadat u in het ziekenhuis heeft gelegen? Bij Fysiotherapie de Valuwe kunt u revalideren en door een gespecialiseerde fysiotherapeut behandeld worden.

Ongeveer 20% van de patiënten met het Coronavirus (COVID-19) heeft ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij respectievelijk ziekenhuisopname of een Intensive Care (IC) opname noodzakelijk is (RIVM, 2020). Gehospitaliseerde patiënten met het Coronavirus ondervinden wisselende klachten, met name ademhalingsproblemen, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute als in de herstelfase.

Veel voorkomende klachten na ontslag uit het ziekenhuis zijn:

 • Pijn
 • Verminderde longfunctie
 • Algemene vermoeidheid
 • Ondervoeding
 • Spierzwakte
 • Problematiek in het dagelijkse functioneren
 • Angst en depressie
 • Post-traumatisch stress syndroom (PTSS)
 • Cognitieve stoornissen 
  – (plannen, organiseren, denken, etc)

Door het grote scala aan klachten, is het belangrijk om met andere disciplines samen te werken. Onze praktijk werkt daarom samen met andere disciplines  te weten een psychosomatisch fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist, om u optimaal te kunnen helpen. Wij hebben korte lijnen met deze disciplines en is er daardoor goed overleg mogelijk.

Dit multidisciplinaire advies wordt ook aangeraden door het REACH netwerk, volgens welke richtlijnen we werken. We zijn dan ook goed op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten en werken volgens de geadviseerde behandelmethodes opgesteld door het REACH netwerk.

Zodoende kunnen we voor u een programma op maat maken.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze praktijk per telefoon 0485 318080 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per 4 mei veilig opgestart

We zijn weer veilig opgestart vanaf 4 mei!!

In de afgelopen periode waren beeldbellen/ en telefoneren de enige opties voor ons om  te behandelen. Vanaf 1 mei hebben we toestemming gekregen om voorzichtig te gaan opschalen. Inmiddels zijn we alweer enkele weken 'face to face' aan het werk en deze werkwijze verloopt veilig en goed. We proberen hierbij zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand aan te houden.

De fysiotherapeut heeft in de afgelopen weken contact opgenomen met de patiënten die voor de Coronaperiode in behandeling waren. Indien  u in de afgelopen weken nog niet gebeld bent en u wilt graag weer op korte termijn in behandeling komen, kunt u ons bellen of mailen.

Wij vragen u om thuis te blijven wanneer:

- u de volgende (milde) symptomen hebt:  neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celsius)

- u in de afgelopen  24 uur klachten (Corona symptomen) hebt gehad

- huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten

- bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen Corona is vastgesteld

Bij twijfel neem contact op met de praktijk voor overleg.

In de praktijk gelden de volgende regels:

 • Houd 1,5 meter afstand en volg de aangegeven routes. Desinfecteer uw handen bij de ingang (handgel).
 • Kom alleen en niet te vroeg, wacht dan buiten of in de auto. Begeleiders wachten tijdens de behandeling buiten of in de auto. Kinderen mogen met 1 begeleider komen
 • Neem zelf een handdoek mee en kom omgekleed naar de praktijk indien u traint in de oefenzaal en neem dan uw eigen drinkbeker mee
 • Ga liefst thuis naar het toilet
 • Ga na de behandeling direct naar huis

Video/beeldbellen doen we via 'ClickDoc'  videoconsult (werkt op Google Chrome/ Safari), hierbij wordt er een SMS  (voor de smartphone) of een mail gestuurd (voor de tablet/laptop) met daarin de link en toegangscode. Voordeel van deze vorm is dat er verder geen aanpassingen nodig zijn op uw smartphone/tablet of laptop. informatie voor patiënten

Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op via 0485 318080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatregelen mbt het Coronavirus binnen onze praktijk

Ivm nieuwe richtlijnen is de praktijk beperkt geopend voor fysiotherapie

Op maandag 23 maart zijn er nieuwe richtlijnen gekomen voor fysiotherapie. De fysiotherapeut mag geen fysiek contact meer hebben met patiënten. Alleen op afstand mag er contact gelegd worden met de patiënt, bv door mailen, bellen of video/beeldbellen.

Onze praktijk is de komende periode per mail en telefonisch gewoon bereikbaar. Indien de voicemail aan staat, bellen wij u zo snel mogelijk terug. Elke dag zijn er één of meerdere fysiotherapeuten aanwezig.

Uiteraard  bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van een telefonisch consult of en behoort video/beeldbellen ook tot de mogelijkheden. We kunnen op deze manier een intake doen en ook adviezen/oefeningen geven mbt de klachten.

Video/beeldbellen doen we via 'ClickDoc'  videoconsult (werkt op Google Chrome/ Safari), hierbij wordt er een SMS  (voor de smartphone) of een mail gestuurd (voor de tablet/laptop) met daarin de link en toegangscode. Voordeel van deze vorm is dat er verder geen aanpassingen nodig zijn op uw smartphone/tablet of laptop. informatie voor patiënten

Alle patiënten die op dit moment in behandeling zijn worden persoonlijk benaderd hoe de behandeling cq contact er voor hen de komende tijd uit gaat zien.

Deze maatregel is in ieder geval van kracht  t/m 28 april 2020.

Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op via 0485 318080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hooikoorts behandelen met curetape

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts
Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

In onze praktijk kunt u een afspraak maken voor deze behandeling.

hooikoorts-poster-fysiotape.pdf

Betalen met Pin

Direct betalen met Pin

Vanaf oktober 2019 kunt u direct bij ons pinnen.

Behandelingen welke niet vergoed worden (doordat u bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie of omdat u door uw vergoedingen heen bent) kunt u vanaf nu direct betalen met Pin.

U krijgt dan uiteraard een factuur.