Slide background

Maatregelen mbt het Coronavirus binnen onze praktijk

Ivm nieuwe richtlijnen is de praktijk beperkt geopend voor fysiotherapie

Op maandag 23 maart zijn er nieuwe richtlijnen gekomen voor fysiotherapie. De fysiotherapeut mag geen fysiek contact meer hebben met patiënten. Alleen op afstand mag er contact gelegd worden met de patiënt, bv door mailen, bellen of video/beeldbellen.

Onze praktijk is de komende periode per mail en telefonisch gewoon bereikbaar. Indien de voicemail aan staat, bellen wij u zo snel mogelijk terug. Elke dag zijn er één of meerdere fysiotherapeuten aanwezig.

Uiteraard  bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van een telefonisch consult of en behoort video/beeldbellen ook tot de mogelijkheden. We kunnen op deze manier een intake doen en ook adviezen/oefeningen geven mbt de klachten.

Video/beeldbellen kunnen we op meerdere (beveilgde) manieren realiseren.

1. via 'ClickDoc'  videoconsult (werkt op Google Chrome/ Safari), hierbij wordt er een SMS  (voor de smartphone) of een mail gestuurd (voor de tablet/laptop) met daarin de link en toegangscode. Voordeel van deze vorm is dat er verder geen aanpassingen nodig zijn op uw smartphone/tablet of laptop. informatie voor patiënten

2. via 'mijnzorgapp', hierbij moet u de App installeren op uw smartphone/tablet/laptop. Voordeel van deze App is ook dat er video's met oefeningen toegvoegd kunnen worden (is sindskort mogelijk). Het toevoegen van oefeningen kan via een sms of via mail (de App hoeft hier niet voor geïnstalleerd te worden). De App is alleen nodig voor het video/beeldbellen.

Alle patiënten die op dit moment in behandeling zijn worden persoonlijk benaderd hoe de behandeling cq contact er voor hen de komende tijd uit gaat zien.

Deze maatregel is in ieder geval van kracht  t/m 28 april 2020.

Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op via 0485 318080 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaamheden Irenestraat

Afgelopen dinsdag 25 februari zijn de wegwerkzaamheden begonnen op ons deel van de Irenestraat ivm aanleg snelfietsroute naar Nijmegen.

Onze praktijk is nu alleen nog maar bereikbaar via 'Den Oeiep" .  U kunt gewoon parkeren aan de achterkant van ons gebouw.

 

 

Betalen met Pin

Direct betalen met Pin

Vanaf oktober 2019 kunt u direct bij ons pinnen.

Behandelingen welke niet vergoed worden (doordat u bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie of omdat u door uw vergoedingen heen bent) kunt u vanaf nu direct betalen met Pin.

U krijgt dan uiteraard een factuur.  

Praktijk de Valuwe beoordeeld met een 8,8

Elk jaar worden fysiotherapiepraktijken beoordeeld door patiënten door middel van een patiëntenenquete. Dit onderzoek wordt gedaan door o.a. Qualiview.

In 2019 hebben we wederom een prima beoordeling gekregen van onze patiënten, nl een 8,8 (waarde tussen 1 en 10). Omdat het aantal patiënten dat meedeed boven de 100 was (233 exact), kregen we ook het certificaat   Praktijk_met_zorg_2019.pdf

 

We willen dan ook alle patiënten bedanken die mee hebben gedaan aan deze enquete en zijn natuurlijk supertrots op dit behaalde resultaat!  

Nevenvestiging in MFA de Valuwe

Fysiotherapie de Valuwe met uniek nieuw product in MFA de Valuwe in Cuijk

Cuijkse ouderen beter bedienen

In de afgelopen maanden is de Jozefkerk in de Cuijkse wijk de Valuwe verbouwd tot een multifunctionele accommodatie (MFA). Fysiotherapie de Valuwe heeft hier een nevenvestiging met een behandelkamer en een oefenruimte die speciaal ingericht is voor ouderen. Uiteraard blijft de hoofdvestiging in het Gezondheidscentrum Cuijk aan de Irenestraat 33A gevestigd.
In de MFA de Valuwe zullen zich ook andere instanties vestigen, zoals GGZ Oost-Brabant, Stichting Welzijn Ouderen, Safina en de Katholieke Bond van Ouderen.
Fysiotherapeuten Wilma Kruiswijk, Stefanie Hubertus en Frank Bardoel zullen gedeeltelijk werkzaam zijn in deze nevenvestiging.

Uniek in deze regio
Voor veel aandoeningen bij ouderen is bewezen dat meer trainen tot betere resultaten leidt. Meer trainen is echter niet altijd goed te realiseren. Om dit toch te kunnen bereiken hebben we een uniek product aangeschaft voor de oefenzaal in de MFA, Silverfit®.

Silverfit® is een virtuele therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van een LCD scherm. Door middel van een 3D-camera worden bewegingen van de cliënt geregistreerd en gekoppeld aan een spel op het scherm. Op deze manier kun je actief diverse oefeningen aanbieden, gericht op bijvoorbeeld balans, coördinatie of spierkracht. Met behulp van diverse instelmogelijkheden kan de cliënt bewegingen uitvoeren binnen zijn mogelijkheden. Met Silverfit® kunnen mensen zelfstandig, beter en intensiever oefenen. Ze worden extra gemotiveerd. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van een virtuele therapie positieve effecten heeft op balans, kwaliteit van lopen, valrisico, motivatie, therapietrouw.

In de oefenzaal kunnen cliënten in een rustige trainingsomgeving oefenen. Naast Silverfit® worden ook andere oefenvormen aangeboden. De cliënt krijgt de aandacht die nodig is. Natuurlijk blijft de mogelijkheid om aan huis te behandelen altijd aanwezig.