Skip to main content

Praktijk de Valuwe beoordeeld met een 9,2

Elk jaar worden fysiotherapiepraktijken beoordeeld door patiënten door middel van een patiëntenenquete. Dit onderzoek wordt gedaan door o.a. Qualiview.

In 2020 hebben we weer een goede beoordeling gekregen van onze patiënten, nl een 9,2 (waarde tussen 1 en 10). certificaat_2021.pdf

We willen dan ook alle patiënten bedanken die mee hebben gedaan aan deze enquete en zijn natuurlijk supertrots op dit behaalde resultaat!  

Revalidatie na Corona

Corona Revalidatie 

Heeft u klachten door het coronavirus (COVID-19) en/of bent u herstellende nadat u in het ziekenhuis heeft gelegen? Bij Fysiotherapie de Valuwe kunt u revalideren en door een gespecialiseerde fysiotherapeut behandeld worden.

Ongeveer 20% van de patiënten met het Coronavirus (COVID-19) heeft ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij respectievelijk ziekenhuisopname of een Intensive Care (IC) opname noodzakelijk is (RIVM, 2020). Gehospitaliseerde patiënten met het Coronavirus ondervinden wisselende klachten, met name ademhalingsproblemen, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute als in de herstelfase.

Veel voorkomende klachten na ontslag uit het ziekenhuis zijn:

 • Pijn
 • Verminderde longfunctie
 • Algemene vermoeidheid
 • Ondervoeding
 • Spierzwakte
 • Problematiek in het dagelijkse functioneren
 • Angst en depressie
 • Post-traumatisch stress syndroom (PTSS)
 • Cognitieve stoornissen 
  – (plannen, organiseren, denken, etc)

Door het grote scala aan klachten, is het belangrijk om met andere disciplines samen te werken. Onze praktijk werkt daarom samen met andere disciplines  te weten een psychosomatisch fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist, om u optimaal te kunnen helpen. Wij hebben korte lijnen met deze disciplines en is er daardoor goed overleg mogelijk.

Dit multidisciplinaire advies wordt ook aangeraden door het REACH netwerk, volgens welke richtlijnen we werken. We zijn dan ook goed op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten en werken volgens de geadviseerde behandelmethodes opgesteld door het REACH netwerk.

Zodoende kunnen we voor u een programma op maat maken.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze praktijk per telefoon 0485 318080 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hooikoorts behandelen met curetape

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts
Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

In onze praktijk kunt u een afspraak maken voor deze behandeling.

hooikoorts-poster-fysiotape.pdf

Betalen met Pin

Direct betalen met Pin

Vanaf oktober 2019 kunt u direct bij ons pinnen.

Behandelingen welke niet vergoed worden (doordat u bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie of omdat u door uw vergoedingen heen bent) kunt u vanaf nu direct betalen met Pin.

U krijgt dan uiteraard een factuur.  

Nevenvestiging in MFA de Valuwe

Fysiotherapie de Valuwe met uniek nieuw product in MFA de Valuwe in Cuijk

Cuijkse ouderen beter bedienen

In de afgelopen maanden is de Jozefkerk in de Cuijkse wijk de Valuwe verbouwd tot een multifunctionele accommodatie (MFA). Fysiotherapie de Valuwe heeft hier een nevenvestiging met een behandelkamer en een oefenruimte die speciaal ingericht is voor ouderen. Uiteraard blijft de hoofdvestiging in het Gezondheidscentrum Cuijk aan de Irenestraat 33A gevestigd.
In de MFA de Valuwe zullen zich ook andere instanties vestigen, zoals GGZ Oost-Brabant, Stichting Welzijn Ouderen, Safina en de Katholieke Bond van Ouderen.
Fysiotherapeuten Wilma Kruiswijk, Stefanie Hubertus en Frank Bardoel zullen gedeeltelijk werkzaam zijn in deze nevenvestiging.

Uniek in deze regio
Voor veel aandoeningen bij ouderen is bewezen dat meer trainen tot betere resultaten leidt. Meer trainen is echter niet altijd goed te realiseren. Om dit toch te kunnen bereiken hebben we een uniek product aangeschaft voor de oefenzaal in de MFA, Silverfit®.

Silverfit® is een virtuele therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van een LCD scherm. Door middel van een 3D-camera worden bewegingen van de cliënt geregistreerd en gekoppeld aan een spel op het scherm. Op deze manier kun je actief diverse oefeningen aanbieden, gericht op bijvoorbeeld balans, coördinatie of spierkracht. Met behulp van diverse instelmogelijkheden kan de cliënt bewegingen uitvoeren binnen zijn mogelijkheden. Met Silverfit® kunnen mensen zelfstandig, beter en intensiever oefenen. Ze worden extra gemotiveerd. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van een virtuele therapie positieve effecten heeft op balans, kwaliteit van lopen, valrisico, motivatie, therapietrouw.

In de oefenzaal kunnen cliënten in een rustige trainingsomgeving oefenen. Naast Silverfit® worden ook andere oefenvormen aangeboden. De cliënt krijgt de aandacht die nodig is. Natuurlijk blijft de mogelijkheid om aan huis te behandelen altijd aanwezig.

Contact

Adres Hoofdpraktijk:
Irenestraat 33A, Cuijk

Nevenvestigingen:
* MFA, Valuwe 1b, Cuijk
* Havikshorst 23, Cuijk

Tel. 0485 31 80 80

Hier vindt u alle contactgegevens >

Openingstijden

Maandag    08:00 - 18:00 uur
Dinsdag      08.00 - 21.00 uur
Woensdag  08.00 - 20.30 uur
Donderdag 08.00 - 18.00 uur
Vrijdag         08.00 - 18.00 uur

In overleg zijn andere tijden mogelijk