Skip to main content

Kinderfysiotherapie

baby

Kinderen leren spelenderwijs: door te bewegen en te spelen, ontdekken kinderen hun wereld en ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Op een goede manier bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling. 

De beste behandeling voor uw kind
 

Wat is kinderfysiotherapie?

Bij sommige kinderen is sprake van een bewegingsprobleem. Als kinderfysiotherapeut begeleiden wij kinderen met motorische problemen. Doel is hen zo optimaal mogelijk te laten bewegen en te ontwikkelen.

Goed bewegen is belangrijk
voor de ontwikkeling van het kind!

Kinderen vragen om een eigen benaderingswijze. Veel meer dan bij volwassenen is sprake van een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Tijdens de kinderfysiotherapeutische behandeling speelt dit dan ook een belangrijke rol.    

Wanneer kinderfysiotherapie?

Meestal is het de ouder/verzorger die zich ongerust maakt over de zintuiglijke en motorische ontwikkeling van zijn/haar kind. Neemt u dit gevoel gerust serieus.
 Verder hebben de huisarts, artsen/verpleegkundigen van het consultatiebureau, schoolarts en leerkrachten een signalerende taak.

Problemen in het bewegend functioneren kunnen een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van het kind. Het is dan ook belangrijk dat zorgvuldig wordt vastgesteld wat er aan de hand is. Of er wellicht sprake is van een vertraging in de ontwikkeling of een afwijkend verloop.

Lees welke kinderen baat hebben bij kinderfysiotherapie >>>

0 t/m 4 jaar >>>                     > 5 tot 18 jaar >>>

 

De Valuwe: ruime ervaring in kinderfysiotherapie

Onze kinderfysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en het bewegend functioneren van kinderen in ontwikkeling en de daarbij mogelijke afwijkingen. Zij zijn zeer ervaren in de adequate behandelvormen.

We hebben ruime ervaring in dit specialisme en al vele kinderen op weg mogen helpen.

De kinderfysiotherapeuten beschikken over specifieke kennis en vaardigheden, attitude en invoelend vermogen, passend bij het kind in ontwikkeling.

Lees meer over de diagnostiek en behandeling bij kinderen >>>

 

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neemt u dan contact met ons op.